Bu tarifi daha önceki bir yazımda bahsettiğim ve gün geçtikçe daha bir severek takip ettiğim Şermin Çarkacı paylaşmıştı. Göreli çok oldu aslında ama tarifin screenshotını alıp saklamıştım, kısmet bugüneymiş. Gerçekten çok başarılı bir tarif, ailecek çok sevdik. Aynı zamanda tam bir bebek yemeği :) Ama piştiği gün hemen yemek lazım, bekletmeye pek gelmiyor.

Unutmayalım o zaman, geçsin kayıtlara.

Balık Çorbası

  • 1 büyük boy balık (levrek candır)
  • 1 kereviz
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • Birkaç defne yaprağı
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Sosu için 1-2 kaşık tereyağ ve pul biber

Balığı defne yapraklarıyla beraber bir tencere haşla.

Diğer bir tencerede de, kereviz, patates, soğan ve havucu az su ilave ederek haşla.

Balık pişince, balığın suyunu da sebzelere ekle ve sebzeli karışımı blenderdan geçir.

Yumurta, limon suyu ve unu (terbiyesini) bir kapta iyice çırp ve çorbaya yavaşça ekle.

İyice ayıklanmış balıkları da çorbaya ilave et.

Eritilmiş tereyağlı, pul biberli sosu çorbanın üstüne gezdir.